Rrenat që mbahen mend për vite (VIDEO)

Askush nuk mund të vendosë se nga vjen Dita e Rrenave, por një gjë për të cilën të gjithë mund të biem dakord është se është qesharake të bësh shaka me shoqërinë më 1 prill.

Disa njerëz dhe organizata kanë arritur të mashtrojnë jo vetëm miqtë e tyre, por vende të tëra. Këtu është një përmbledhje e disa prej shakave më qesharake dhe më ambicioze të 1 prillit të kryera ndonjëherë.

Shpagetat rriten në pemë

Më 1 prill 1957, emisioni televiziv i BBC “Panorama” transmetoi një segment rreth korrjes zvicerane të shpagetave duke shijuar një “vit të favorshëm” falë motit të butë.

Shumë britanikë mendjelehtë u pranuan, dhe pse jo? Tregimi ishte në televizion – atëherë një shpikje relativisht e re.

Historia u rendit si mashtrimi më i madh i Gënjeshtrave të Prillit të të gjitha kohërave nga uebfaqja e ‘Muzeut të Mashtrimeve’.

Ishujt e San Serriffe

Në vitin 1977, Guardian publikoi një udhëzues udhëtimi për grupimin misterioz të ishujve San Serriffe. Dy ishujt, Upper Caisse dhe Lower Caisse, formuan formën e një pikëpresjeje.

Pjesa që përshkruan edukimin në ishull thoshte: “përveç lëndëve kryesore, një adoleshenti nga San Serriffe mund t’i ofrohet zhytja në perla si një zgjedhje e nivelit A”.

Duke sfiduar gravitetin

Kjo shaka ishte jashtë kësaj bote.

Në vitin 1976, astronomi i njohur Patrick Moore, u shfaq në BBC Radio 2 dhe njoftoi se në orën 9:47 të mëngjesit, ne do të ndjenim atë që ai e quajti “Efekti gravitacional Jovian-Plutonian”.

Ai tha se pikërisht në atë moment, planetët do të rreshtoheshin dhe graviteti në Tokë do të dobësohej pak, kështu që nëse do të hidheshit në ajër pikërisht në momentin e duhur, pothuajse do të fluturonit.

Pi me vlerë 3

Pi është kaq sfidues. Si mund të punojë dikush me një numër irracional që shkon pa pushim?

Ligjvënësit në Alabama supozohet se menduan kështu, duke miratuar një ligj më 1998 që ripërcaktoi numrin 3.14159 … në, thjesht, 3.

Megjithëse lajmi ishte një mashtrim nga një njeri i quajtur Mark Boslough, ai u shpërnda gjerësisht dhe u besua, transmeton Klankosova.tv.

Nuk është çudi: Më 1897, legjislatura e Indianës u përpoq të miratonte një projekt-ligj që përcaktonte Pi-në si 3.2.

Big Ben bëhet dixhital

Shërbimi i Jashtëm i BBC-së u përpoq të bindte botën se do të ndryshonte shndërronte orën në atë dixhitale.

Në vitin 1980, ata u njoftuan dëgjuesve se jo vetëm që faqja ikonë e orës po bëhej dixhitale, por se njerëzit e parë që do të vinin në kontakt mund të fitonin akrepat e orës.

Fatkeqësisht, kjo nuk shkoi aq mirë sa ata shpresonin dhe BBC po kërkonte falje për javë të tëra pasi u bë shaka. Disa njerëz thjesht nuk e panë qartë anën qesharake!

Shpërndaje këtë lajm në:

Më shumë