A është haram të bëni seks gjatë Ramazanit?

Ramazani është muaji më i shenjtë i vitit për besimtarët myslimanë.

Myslimanët agjërojnë për orë të tëra dhe mund të hanë e pinë vetëm kur perëndon diellit.

Sajad Mahmood, drejtor i Muslim Charity Right, tha: “Agjërimi gjatë muajit të shenjtë është jashtëzakonisht i rëndësishëm pasi është një kohë për të përmirësuar lidhjen e dikujt me Zotin dhe është një kohë për vetëreflektim dhe vetëkontroll. Ramazani është një muaj që duhet të shërbejë si muaj i stërvitjes shpirtërore për pjesën tjetër të vitit. Qëllimi i Ramazanit është t’ju ndihmojë të krijoni zakone të mira për pjesën tjetër të vitit, në mënyrë që të jeni më të fortë shpirtërisht dhe mendërisht”.

Por çfarë ndodh me seksin – a është haram?

Ramazani mbahet nga rreth 1.8 miliardë myslimanë në mbarë botën, por a ka rregulla për marrëdhëniet intime gjatë këtij muaji të shenjtë? Ja çfarë lejohet dhe çfarë nuk lejohet. Pra, a lejohet seksi gjatë Ramazanit?

Realiteti është se shumë myslimanë pavarësisht statusit të tyre martesor, mund të jenë akoma seksualisht aktivë gjatë muajit të Ramazanit.

Çfarë lejohet dhe nuk lejohet lidhet me orët e agjërimit.

Gjatë agjërimit, seksi është i ndaluar. Pasi të përfundojë agjërimi për ditën, ato gjëra që konsiderohen si haram në orët e ditës lejohen të rifillojnë përsëri, derisa agjërimi të nisë për ditën tjetër.

Megjithëse pjesa më e madhe e kohës dhe energjisë duhet të kalohet për adhurim, myslimanëve u lejohet të vazhdojnë jetën e tyre seksuale.

Islami nuk i lejon marrëdhëniet seksuale jashtëmartesore, kështu që gjatë këtij muaji të shenjtë, seksi jashtë martese teknikisht duhet të shmanget edhe më shumë, shkruan Metro.

Shpërndaje këtë lajm në:

Më shumë