“Kjo nuk është lamtumirë por vetëm mirupafshim”, fjalët e Thaçit në ditën kur u nis para tri viteve për në Hagë

Saktësisht tre vjet më parë, ish-presidenti Hashim Thaçi u dërgua në paraburgimin e Gjykatës Speciale në Hagë, së bashku me tre ish-krerët tjerë politikë e ushtarakë të UÇK-së.

Atë ditë Thaçi dha dorëheqje dhe disa mesazhe në një konferencë për media.

“Sot më shumë kurrë se iu lus dhe iu bëj thirrje që të mos e humbisni shpresën, durimin dhe besimin. Sot më shumë se kurrë iu ftoj që të reflektojmë, se sa shumë kemi fituar si komb në këto 3 dekada. Aktakuza kundër meje dhe bashkëluftëtarëve të mi është çmim i vogël i radhës që kërkohet të paguajmë për lirinë e vendit dhe popullit tonë”, pati thënë Thaçi.

“Jam krenar që kam qenë pjesëtar i UÇK-së vlerës më sublime të kombit shqiptar. Jam krenar së bashku me bashkësinë ndërkombëtare, me aleatët tanë, me NATO-n. Kemi luftuar regjimin e Millosheviqit, dhe jam krenar që së bashku e kemi fituar lirinë”, shprehej ai.

“Jemi popull liridashës, por jo popull hakmarrës. Prandaj, asnjë pretendim nuk do të mund të ndryshojë apo të rishkruajë historinë. Kosova ka qenë viktima, Serbia agresoi. Kjo nuk është lamtumirë por vetëm mirupafshim. Do të shihemi bashkë, do të dalim faqebardhë, ky është premtimi im për ju. Zoti e bekoftë Kosovën”.

Shpërndaje këtë lajm në:

Më shumë