Qeveria gjermane ka vendos të rrisë tatimin në fushën e gastronomisë nga 7% në 19%, këto do të jenë pasojat

Shkruan: Fetah Hajraj

Nga 1 janari i vitit 2024 pritet që të rritet tatami në fushën e gastronimisë.

Ky është rezultati i një sondazhi përfaqësues që u krye si pjesë e një projekti të financimit federal. Sipas kësaj, 52.3 % e të gjithë vizitorëve të restoranteve kanë të ardhura neto familjare më pak se 3000 euro, 28.7 % pretendimet se vetëm të pasurit hanë në restaurant u bënë vazhdimisht në debatin për rritjen e TVSH-së dhe tani janë hedhur poshtë.

Përveç kësaj, nëse TVSH-ja në restorante do të rritej në 19 % në 1 janar, sipas sondazhit aktual INSA2 ,65 %  e popullit ju detyrohet të kenë qasje më pak në restaurante!

Gastronomia ka pas një rënie ekstreme në kohën e pandemisë po ashtu edhe shumë biznese zingjirore që kanë të bëjnë me të.

Në projekt ligjin e cekur rreth tatimit 19% do të rrezikohen shumë biznese dhe puntorë të cilat kanë lidhje direkte apo indirekte, pasi e dimë po ashtu që pandemia, influacioni, rritja e çmimeve , rritja e rrogave, qiraja ka dëmtuar sektorin tonë në masa ekstreme në Gjermani.

Mendojnë se vetëm shtresa e milionerëve do t’i freukentojnë restaurantet.

Çmimet do të rriten, por mos të harroimë se rreziku, më i madh do të shfaqet në të gjitha bizneset, pasi gastronomia është lidhje zingjirore në shum biznese. Do të ketë klientë më pak dhe kjo do të dëmtojnë ekonominë e shtetit.

Shpërndaje këtë lajm në:

Më shumë