Lladrovci: Do të vazhdojm edhe ne të ardhmen për parandalimin e barktisjes së shkollimit nga fëmijet

Kryetari i Komunës së Drenasit, Ramiz Lladrovci ka marrë pjesë në takimin e Grupit Komunal për të Drejtat Sociale të cilit grup i ka ofruar mbështetje edhe ne të ardhmen për të ndaluar barktisjen e nxënësve nga shkolla.

Takimin e ka hapur, koordinatorja e grupit, Zahrije Podrimqaku-Subashi, e cila ka falënderuar kryetarin Lladrovci për përkrahjen e grupit. Kryetari Lladrovci, ne këtë takim, vlerësoi punën një vjeçare të grupit, dhe inkurajoj qe të vazhdojnë punën e tyre për parandalimin e barktisjes së shkollimit nga fëmijet, sepse mësimi është i domosdoshëm në shekullin që po jetojmë. “Do ta keni përkrahjen time të pakursyer për të parandalur braktisjen e shkollimit”, ka thënë kryetari Lladrovci. Në këtë takim ishin pjesmarrës, pos grupit komunal edhe përfaqësues të organizatës gjermane GIZ, qe është edhe mbështetëse e këtij projekti, përfaqësues të Ministrisë së Administrimit dhe Pushtetit Lokal, organizata CEAE, që ishte edhe organizatore e këtij takimi dhe organizata e “Hendikosit” në Drenas. Fakete Kukaj, përfaqësuese e MAPL-së, ka vlerësuar lartë punën e grupit për të drejtat sociale në Komunën e Drenasit dhe ka ofruar mbështetjen e ministrisë për fushatat vetëdijesuese në parandalimin e barktisjes së shkollimit nga fëmijët. Kurse, Rrezarta Jashari nga organizata gjermane GIZ, gjatë këtij takimi ka konfirmuar se GIZ, do të vazhdoi mbështetjen edhe gjatë vitit 2017.

Shpërndaje këtë lajm në:

Më shumë